• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

KOÇ WEST MARİNE'İ TÜRKİYE'YE GETİRDİ

KOÇ WEST MARİNE'İ TÜRKİYE'YE GETİRDİ
West Marine'in Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, "Denizcilik Türkiye'de Hızla Gelişiyor. Sektörde Dehşet Bir Hareket Var. Deniz Turizmi Patladı, Marinalar Doldu" Dedi.


Amerika kıtasından sonra ilk mağazasını İstanbul Kartal'da açan West Marine'in Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, "Denizcilik Türkiye'de hızla gelişiyor. Sektörde dehşet bir hareket var. Deniz turizmi patladı, marinalar doldu" dedi.

DENİZCİLİK alanında ihtiyaç duyulan her türlü malzemenin bulunduğu West Marine mağazası İstanbul Kartal'da açıldı. Amerika, Kanada ve Porto Rico'dan sonra ilk defa Türkiye'ye gelen West Marine'nın açılışında konuşan Koç Holding Şeref Başkanı ve West Marine Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, "Türkiye'de denizcilik hızla gelişiyor. Sektörde dehşet bir hareket var. Bu mağazada denizciler aradıkları her şeyi bulabilecekler. Önümüzdeki günlerde başka noktalarda da mağaza açabiliriz" dedi.


ÖNEMİ ARTIYOR

Türkiye'de denizciliğin öneminin her geçen gün arttığına işaret eden Rahmi Koç, şöyle konuştu: "Deniz turizmi patladı, denizciliğin önemi arttı. Türkiye'deki marinalar doldu. Yat inşası önem kazandı. Tersaneler 2010'dan sonraya gün veriyor. Sektörde dehşet bir hareket var. Türkiye'nin yat malzemelerine olan ihtiyacı da artıyor. Yat ve tekne malzeme seçimlerinde zaman ve para kaybı çok fazlaydı. Özellikle 10-30 metre boylarındaki teknelere gerekli olan malzemeyi toplamak çok zordu. Sonra bu fikir aklımıza geldi. Dünyadaki en uygun firmayı araştırdık ve en büyük olanını seçtik."

 

CİROSU 750 MİLYON DOLAR

Rahmi Koç, West Marine'nın dünya genelinde 750 milyon dolarlık cirosu olduğunu belirterek şirket hakkında şu bilgileri verdi: "Amerika, Kanada ve Porto Rico'da 377 mağazası bulunuyor. Burada müşterilerine 80 bin malzeme ile hizmet veriyor. Bu mağaza ile 10 ve 30 metre uzunluğundaki teknelerin ihtiyacını alıcıya bir seferde tedarik edeceğiz. Bu mağaza ile çok büyük para kazanmayı hedeflemiyoruz. Yatçılara destek olmayı amaçlıyoruz."

HIZLI BÜYÜYOR

West Marine'nin 30 yıl önce kurulduğunu hatırlatan şirketin sahibi ve kurucusu Randy Repass, şöyle konuştu: "Amerika kıtası dışındaki ilk mağazamızı açtık. Mağazalarımızda son teknolojiye kadar her türlü ürün mevcut. Yatçılık Türkiye'de Avrupa'dan daha hızlı gelişiyor. Bu mağaza ile denizcilere yardımcı olacağız. Dünya genelinde sektörde büyük oyuncu çok yok. Önümüzdeki dönemde Türkiye'deki diğer pazarları araştırıp yeni mağaza açmak için çalışacağız."

150 ÜLKEYE ULAŞIYORUZ
Şirketin internet üzerinden de iyi bir satış geliri bulunduğunu söyleyen Repass şu değerlendirmeyi yaptı: "Amerika'da satışlarımız oldukça iyi. Ancak internet üzerinden dünyada 150 ülkeye ulaşıyoruz. Bir mağazamızı günde ortalama 100 kişi ziyaret ediyor. Türkiye'de denizciliğin gelişimi için yardımcı olmaya geldik. Burada olmaktan çok mutluyuz."

AVRUPA PAZARINA TÜRKİYEDEN ULAŞIYORUZ

İSTANBUL Kartal'da açılan mağazanın Amerika kıtası dışındaki ilk mağazaları olduğunu vurgulayan Randy Repass şöyle konuştu: "Avrupa'da denizcilik sektörü gelişiyor. Ancak bu pazarda Türkiye büyüme hızıyla dikkat çekiyor. Hem ekonominin iyiye gitmesi hem de sektöre olan ilgi denizciliği geliştiriyor. Bu pazarda olmak bizim için çok önemli. Avrupa pazarını da yakından takip ediyoruz. Avrupa'ya Türkiye'den açılmak çok önemli. Sektörün önü açık ve geleceği var. Amerika'da ise denizcilik ekonomi ile orantılı ilerliyor."

YELKEN MALZEMESİ GÜMRÜĞE TABİ TUTULDU

RAHMİ Koç, Türkiye'de denizcilik malzemeleri ile ilgili 1970'lerin sonlarına doğru yaşanan bir gelişmeyi hatırlatarak, şöyle konuştu: "1970'lerin sonunda Ankara'da maliye, spor ve gümrüklerden sorumlu yetkililer bazı federasyon temsilcileri ile bir araya geldi.

Bunun nedeni ise spor malzemelerinin gümrükten muaf tutulmasıydı. Ancak bu toplantıya Yelken Federasyonu Başkanı uyuyakaldığı için gelemedi. Bunun üzerine uzun yıllar yelken malzemeleri gümrüklerden muafiyet elde edemedi. Sonra bu durum düzeldi."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21