• BIST 9129.9
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Japon Heyet İstanbul’da Çalışmalara Başladı

Japon Heyet İstanbul’da Çalışmalara Başladı
Japonya’dan İstanbul’a gelen heyet Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ı makamında ziyaret ederek depremle ilgili çalışmalara başladı
TURİZMİN SESİ

Beyoğlu Belediyesi ile Bunkyo Belediyesi arasında Tokyo’da imzalanan “Dostluk ve İşbirliği Anlaşması”, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JİKA) ile de “Afet Projesi İşbirliği Anlaşması” kapsamında Japonya’dan İstanbul’a gelen heyet Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ı makamında ziyaret ederek depremle ilgili çalışmalara başladı. Japonya’da Bunkyo Belediyesi ile “Dostluk ve İş Birliği Anlaşması”na geçtiğimiz yıl Kasım ayında imza atan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Yunus Emre Enstitüsü Japonya temsilciliğinin organizasyonuyla, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JİKA) ile yapılan “Afet Önleme Projesi İşbirliği Anlaşması” kapsamında yapılan protokol gereği, Bunkyo Belediyesi’nden Afet Kontrol Daire Başkanı Ken Enokido ve bir gurup heyet İstanbul’a gelerek Beyoğlu’nda incelemelere başladı.

beyoglu-belediyesi-,bunkyo-belediyesi,japonya-uluslararasi-isbirligi-ajansi-,2.jpg
 
JAPON HEYETİ, BAŞKAN DEMİRCAN’I MAKAMINDA ZİYARET ETTİ 
 Japonya’nın deprem konusundaki tecrübelerini Beyoğlu üzerinden İstanbul ve Türkiye’ye aktarmayı hedefleyen “Afet Önleme Projesi İşbirliği Anlaşması” kapsamında Ken Enokido başkanlığında ki Japon heyet, Beyoğlu Belediyesi’nin Şişhane’deki restorasyonu tamamlanan başkanlık binasını gezdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ı makamında ziyaret eden heyet, ilçe hakkında bilgiler aldı.
 
15 SENE ÖNCE YAŞADIĞIMIZ DEPREMİN İZLERİ HALA SİLİNMEDİ
Japonya’nın deprem gerçeğiyle ne kadar iç içe yaşadıklarını ve bu konuda yapılan mücadeleyi takdir ile izlediklerini belirten Başkan Demircan “Bizde sizin kadar olmasa da ciddi bir deprem tehdidi altındayız ve sık sık depremle karşılaşıyoruz. İstanbul’un yanı başında 15 sene evvel yaşadığımız depremin izlerini henüz silinmiş sayılmayız. Ve çok yakın bir gelecekte İstanbul’da bir deprem olma ihtimali karşısında teyakkuz halindeyiz. Kasım ayında yapmış olduğumuz anlaşmayla da iki ilçenin kardeşliği sürecini başlatmıştık. Anlaşmayla birlikte deprem konusunda Japonların birikimini Beyoğlu üzerinden İstanbul halkına ulaştırmış olacağız” dedi.Görüşmenin ardından Japon heyeti; gençlik merkezi, Ayvalık Semt Konağı’nı inceledi. 
 
JAPON HEYET AFAD BAŞKANI BOSTAN’DAN BİLGİLER ALDI 
Beyoğlu ve İstanbul hakkında bilgiler toplamaya devam eden Japon heyet İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nü (AFAD)  de ziyaret etti. AFAD Müdürü Gökay Atilla Bostan, afet koordinasyondaki çalışmalar hakkında Japon heyete sunum yaparak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Heyet, kendi tecrübelerin yanı sıra iki belediye arasında ortak projelerin de yürüteceklerini söyledi. Bunun üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bostan, projenin ortaya konulmasının ardından her türlü desteği sağlayabileceklerini belirtti.
 
JAPON’LAR AFAD’A HAYRAN KALDI
İstanbul’da AFAD’ın depreme karşı aldıkları tedbirler ve projeler hakkında bilgi alan heyet daha sonra AFAD binasını gezdi.  Binanın oldukça donanımlı olduğunu söyleyen Japon heyeti, “Notlarımızı aldık, başta haberleşme sistemleri olmak üzere her şey çok etkileyiciydi” dedi. Beyoğlu’yla ilgili bir hafta fizibilite çalışması yapacak Japon heyet, ilçede yapacakları analizlerin ardından Beyoğlu ile ile ilgili yapılacak projeler hakkında Başkan Demircan’a çeşitli projeler sunacaklar.
 
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21