• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 

İhracatta 3 Milyar Doları Aşacak

İhracatta 3 Milyar Doları Aşacak
Dünyanın en büyük üçüncü, Türkiye’nin en büyük mobilya fuarı İSMOB, binin üzerinde markanın katılımıyla CNR EXPO Yeşilköy’de açıldı
TURİZMİN SESİ

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Geçtiğimiz yıl sektöre 500 milyon dolar ihracat desteği sağlayan fuar, bu yıl 650 milyon dolarlık ihracat hedefiyle düzenleniyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda İSMOB, sektöre 1 milyar dolarlık ihracat katkısı sağlayacak.” CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, İSMOB’un dünya fuarı olduğunu dile getirerek, “Türkiye’de daha önce 150 bin metrekareli bir fuar olmadı. MOSDER kurulduktan sonra sektör toparlandı. Mobilyaya 2023’te en büyük ihracat desteğini fuarımız sağlayacak.”
 
cnr-expo-yesilkoy,-mobilya-fuari,ismob,cnr-holding-yonetim-kurulu-baskani-ceyda-erem2.jpg
 
MOSDER Başkanı İsmail Doğan, “Sektör olarak tasarım ve Ar-Ge’ye büyük önem veriyoruz. Fuarın da desteği ile bu kültürü mobilya sektörüne yayacağız” Dünyanın alanında üçüncü, Türkiye’nin metrekaresi en büyük fuarı olan İSMOB, CNR EXPO Yeşilköy’de başladı. Küresel anlamda sektörün sayılı mobilya fuarları arasında gösterilen İstanbul Mobilya Fuarı’nın açılış töreni, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan ve CNR Holding CEO’su Cem Şenel’in katılımı ile yapıldı.
 
CNR Holding, Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) işbirliğinde, KOSGEB ve Ekonomi Bakanlığı desteğinde düzenlenen fuarda konuşma yapan Bakan Mehmet Şimşek, İSMOB’un Dünyanın 3’üncü büyük, Türkiye’nin ise en büyük mobilya fuarı olduğuna dikkat çekti. Şimşek, fuarın sektöre olan katkısının önemine değinerek şöyle konuştu: “İSMOB geçtiğimiz yıl sektöre 500 milyon dolarlık katkı sağladı. Bu yıl da sektöre 650 milyon dolarlık destek verecek. Önümüzdeki yıllarda fuarın sektöre katkısının inşallah 1 milyar dolar olacağını göreceğiz” dedi. İSMOB’un 500 firma katılımı ile gerçekleştirdiğini belirten Mehmet Şimşek, “Sektörün bu fuara ilgisi büyük. İSMOB’a katılmak isteyen 200 firmamız dışarıda kaldı. Çok daha geniş alanlara ihtiyacımız var “dedi. 
 
Sektöre ihracatta 3 milyar doları aşacak
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek mobilya sektörü ile ilgili de şu bilgileri verdi: “TÜİK rakamlarına göre; sektör 2013 yılında 2,8 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. 2014 yılının rakamları henüz netleşmemek ile birlikte 3 milyar doların üstünde olacağını düşünüyorum. Mobilya sektörü Türkiye’nin lokomotifi olan bir sektördür. İstihdam da önemli bir yeri var.”Merdiven altı üretimin sektör adına büyük bir sıkıntı olduğuna da vurgu yapan Bakan Şimşek, merdiven altı üretimin sektördeki firmaların finansman sıkıntısı yaşayarak, küçük ölçekli kaldığını ifade etti. Şimşek, girdi maliyetlerindeki yüksekliğin de sektörün sıkıntıları arasında yer aldığını anlatarak, önümüzdeki yıllarda girdi maliyetlerinin aşağı çekilmesi ile Ar-Ge desteğinin gündemlerinde olduğunu söyledi.
 
150 bin metrekare alan
CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem de, Türkiye’nin daha önce böylesine büyük metrekareli bir fuar görmediğini söyledi. Fuarın 150 bin metrekare alanda 1000’in üzerindeki markanın katılımı ile düzenlediğini belirten Erem, “Mobilya fuarı düzenlemeye 15 yıl önce başladık. MOSDER kuruldu, sektör toparlandı. Biz de bugün dünya fuarı haline gelen bir fuara ev sahipliği ülkeden yapıyoruz. Fuara Ekonomi Bakanlığı koordinasyonuyla BAE, Bahreyn, Hollanda, İngiltere, İspanya, İtalya ve Rusya gibi çok sayıda ülkeden alım heyetleri geliyor” dedi. MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, sektörün 2023 yılında 25 milyar dolar hacme ulaşacağına ve sektörün bu yoldaki en büyük destekçisinin İSMOB olduğunu söyledi. Güleç, fuarın sektörün dünyaya açılan kapısı olduğunu da vurguladı.
 
MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan sektörde tasarım ve Ar-Ge’nin önemine vurgu yaparak, “2023 yılında sektörün önüne koyduğu 10 milyar dolarlık ihracatın en büyük destekçisi İSMOB fuarımız olacak. Burada 500 firma ihracata destek sağlamak için en iyi şekilde çalışacağız” dedi.
Sektörün öncü markaları İSMOB’da2023 ihracat hedefine maksimum destek sağlamayı amaçlayan İSMOB, 27 Ocak- 1 Şubat tarihleri arasında açık kalacak. Bu yıl CNR EXPO Yeşilköy’de 11’inci kez gerçekleştirilen fuarda Adnan Bostan, Alfemo, Bellona, Casa, Çilek, Doğtaş, Ersa, Fatih Kıral, İdaş, İstikbal, İşbir, İpek, Kelebek, Kilim, Koyunlu, Merinos, Mondi, N Design, Teleset, Tepe Home, Yataş gibi sektörün öncü markaları katılıyor. Fuarın ürün grupları arasında modern, klasik ve modüler mobilya, yatak odası mobilyaları, oturma grupları, ofis mobilyaları, bebek, çocuk ve genç mobilyaları, tek kullanılan mobilyalar ve aksesuarları, tasarım ürünleri yer alıyor.
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21