• BIST 9274.16
  • Altın 2248.4
  • Dolar 32.144
  • Euro 34.8499
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

GezginDamaklar’la Yeni Keşiflerin Tam Zamanı

GezginDamaklar’la Yeni Keşiflerin Tam Zamanı
gezginler sonsuz ve muhteşem Doğal ve Kültürel varlıkları ve ayrıca Mutfak zenginliklerini taşıyan Doğu Anadolu Bölgemizi en uygun mevsimde tanıma imkanına sahip olabilirler

Program Erzurum Havalimanı’ndan başlayacak. Yöresel bir kahvaltının ardından Ulu Camii, Üç Kümbetler, Çifte Minareli Medrese, Caferiye Camii, Yakutiye Medresesi ve Erzurum Kongre Binası gibi yapıtlar gezilecek. Yemek ziyaret edilecek yerler arasında Osmanlı Rus savaşının simgesi Aziziye Tabyası Nene Hatun Milli Parkı da yer alacak. Sonra, yöreye özgü cevher, Oltu Taşı’ndan imal edilmiş el sanatlarının sergilendiği mağazalarda alışveriş yapılacak. Ertesi gün, Sarıkamış ‘a geçilecek burada Katerina Köşkü ve Şehitler Anıtı ziyaret edilip Kars’a varılacak. Osmanlı İmparatorluğunun en fazla eser bıraktığı doğudaki tek şehir olan Kars’ta, Rus işgali sırasında yapılan Fevzi Paşa İlköğretim Okulu, Tren Garı, Vilayet Konağı, PTT Binası,  Demir Köprü, İsmet Paşa İlköğretim Okulu, Hekim Evi (Opera Binası) ve ayrıca  Namık Kemal’in evi ve Beylerbeyi Sarayı ziyaret edilecek. 
 
kars-kalesi.jpg
 
Sonra Kars’ın diğer önemli yapıtları olan Kars Kalesi, Karahanoğlu Köprüsü, Oniki Havari Kilisesi, Topçuoğlu Hamamı, Muradiye Hamamı, Defterdarlık, Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı ve Konservatuar’ı Alexander Nevski Kilisesi (Fethiye Camii),  Ortodoks Kilisesi (Merkez Camii) ziyaret listesinde yer alacak.Turun 3. Gününde ünlü Ani Haberleri’ne bolca zaman ayılacak. Burada; Gagik Kilisesi, Havariler Kilisesi, Aziz Krikor Şapeli, Aziz Prktich (Halashar) Kilisesi, Büyük Katedral (Fethiye Camii), Tigran Honents (Resimli) Kilisesi ve Bakireler Manastırı ayrıca Pers Uygarlığı’na ait bir Zerdüşt Ateş Gedesi ve bir Gürcü Kilisesi görülecek. Bundan başka, Selçuklu Sarayı ve Kalesi, Hamamları ve Türklerin Anadolu’da yaptıkları ilk Cami olan Ebu-ı Menucehr Camii’ de ziyaret edilecek. Kars’tan ayrılmadan önce başta gravyer olmak üzere Kars, peynir ve bal çeşitlerinden alışveriş imkanı bulunacak. 
 
agri-dagi.jpg
 
Kars’tan ayrılıp Digor üzerinden Iğdır'a doğru ilerlendiğinde kutsal Ağrı Dağının (5165.M) gölgesi altına girilecek .Tarihi İpek Yolu’nun ülkemizdeki son durağı Iğdır’ı da tanıdıktan sonra Doğu Bayazıt'a ulaşılacak. Burada Meteor Çukuru görüldükten sonra inşaatı 99 yıl süren muhteşem İshakpaşa Sarayı’nı gezerken hayal sınırları zorlanacak.  Turun devamında Çaldıran üzerinden Van'nın Muradiye ilçesine gelip muhteşem Muradiye Şelalesi (Bendimahi) görüntülenecek. Şeytan Köprüsü de tanındıktan sonra Van’a gelinecek.
 
van-golu-akdamar.jpg
 
Tur’un dördüncü gününde Van Gölü’nü çepeçevre dolaşma amacı doğrultusunda, göl çevresinde sıkça rastlanan yazıtların da yer aldığı Erçiş’i tanıdıktan sonra Adilcevaz’a doğru ilerlerken yine bir yüce dağın gölgesine girilecek. Bu 4050 m. yüksekliği ile Süphan Dağı… Adilcevaz’da Sahil Kalesi’ni tanıdıktan sonra Ahlat'a gelecek burada, Selçuklulardan günümüze kalan Emir Bayındır Kümbeti, Çifte Kümbetler, Ulu Kümbet ve Selçuklu Mezarlığı ziyaret edilecek. Daha sonra Tatvan'a gelecek, yemek sonrası ülkemizdeki ikinci Nemrut Dağı’na çıkıp (3150 M.) Krater Gölleri görüntülenecek. Ziyaretçiler burada dilediklerince Opsidyen Taşı (Volkan Camı) toplayabilirler. Nemrut’tan indikten sonra tekrar Van’a yönelip Eski Van şehrini ve burada bulunan Tuşba Antik Kenti’i gezilecek. Burada gün batımını izledikten sonra göl turu tamamlamış olarak otele dönülecek.
 
van_kahvaltisi.jpg
 
Turun son gününde sabah kahvaltısı Van'ın ünlü Kahvaltı Salonları’nda yapılacak.. Kahvaltı sonrası, 6.000 yıllık geçmişi olan Urartu Krallığı’nın merkezi olan bu şehrimizde önce Hoşap Kalesi ve Çavuştepe tanınacak. Daha sonra Gevaş’a gelip Halime Hatun Türbesi ve Selçuklu Mezarlığı ziyaret edilecek. Öğle yemeği sonrası teknelerle Akdamar adasına geçip burada, Akdamar Kilisesi ziyaret edilecek. Bu müthiş turun sonunda İstanbul’a doğru yola çıkılacak.
 
gezgindamaklar-,yeni-kesiflerin-tam-zamani,erzurum-kars-igdir-dogubayazit-tatvan--van-,2.jpg
Cağ Kebap,
 
gezgindamaklar-,yeni-kesiflerin-tam-zamani,erzurum-kars-igdir-dogubayazit-tatvan--van-,3.jpg
 
gezgindamaklar-,yeni-kesiflerin-tam-zamani,erzurum-kars-igdir-dogubayazit-tatvan--van-,4.jpg
 
 
gezgindamaklar-,yeni-kesiflerin-tam-zamani,erzurum-kars-igdir-dogubayazit-tatvan--van-,6.jpg
 
gezgindamaklar-,yeni-kesiflerin-tam-zamani,erzurum-kars-igdir-dogubayazit-tatvan--van-,8.jpg
 
gezgindamaklar-,yeni-kesiflerin-tam-zamani,erzurum-kars-igdir-dogubayazit-tatvan--van-,7.jpg
 
Gezginle; bölgede geçen beş gün süresince; envaı çeşit kahvaltının yan ısıra, Kesme Aşı Çorbası, Etli Güveç,  Büryan Kebabı, Kadayıf Dolması, Cağ Kebap, İncir Tatlısı. Kars Peyniri Tabağı, Tereyağı, Ayran Aşı Çorbası, Pörtletme, Yeşil Mercimekli Altı Patatesli Erişte Pilavı, Patlıcan ve Kırmızı Biber Tabağı, Everik Aşı Çorbası,  Pilav üstü Kavurma, , Keledoş, Haşlama içli Köfte, Etli kuru sebze dolması, Çömlekte güveç, Perde Pilavı, Mumbar, Damla sakızlı muhallebili Kadayıf gibi yöre lezzetleri ile damak zevkinin doruklarına ulaşacaklar.
 
GezginDamaklar’la Yeni Keşiflerin Tam Zamanı…
AĞRI, SÜPHAN, PALANDÖKEN GÖLGESİNDE YOLCULUK  
Erzurum-Kars-Iğdır-Doğubayazıt-Tatvan -Van 
 
turizmin-sesi,gezgin-damaklar.jpg
 
En fazla 20 kişinin katılabileceği Tur, 13-17 Ağustos, 5 gün / 4 gece 
Sıradışı menülerle kahvaltı ve yemeklerin de dahil olduğu Bu paket programın ücreti:  1050TL’den itibaren  Detaylı bilgi için: www.gezgindamaklar.com  / Tel : 0216 348 53 90
 
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21