• BIST 8828.7
  • Altın 2229.822
  • Dolar 32.2881
  • Euro 35.2045
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

“Gayret Ederseniz Taklit Etmezsiniz”

“Gayret Ederseniz Taklit Etmezsiniz”
Hafız Mustafa müessesesi yılda 16 milyon müşteriyi ağırlıyor
TURİZMİN SESİ

HiltonBursa Convention Center'da  İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği İstanbul Turizminde Sürdürülebilir Çözümler ve Yeniden Kazanma İçin Arama Konferansı sırasında Avni Ongurlar, Çalıştay ve Gastonomi ile görüşlerini açıkladı.

secretos-hafiz-mustaf.jpg

Bu çalışma turizm sektörü için çok etkili oldu.Ben biraz diğer katılımcılardan yaşlı olduğumdan beyin fırtınasına katılamadım gençlere ayak uyduramadım.Çok kıymetli  İBB Turizm Atölyesi Başkanı Tülin Ersöz hanıma bu organizasyona beni de davet ettiği için teşekkür ediyorum. Değerli dostlar akıl üstü çalışmalar yapıyorlar.İstanbul için Master Plan çıkarıyorlar. Bu çalışma ülkemize İstanbul’a hayırlı olsun. Bu birliktelik içinde olmak bile çok güzel bunun devamı meyvelerini verecektir diye düşünüyorum 

avni-ongurlar,-hafiz-mustafa-sekerleme,hafiz-mustafa’nin-mucizeleri,secretos-hafiz-mustafa,5.jpg
 
GÜNDE 450-500 ÇEŞİT ÜRÜN ÇIKARIYOR
Hafız Mustafa müessesesi günde 450-500 çeşit ürün çıkarıyor. Poğaça, Simit, Açma ve Böreğin mucididir. 1935 ve 1937 yıllarında Uluslararası organizasyonlarda 11 usta madalya kazandı. 6 kişiyle  başlayan tatlı serüven şimdiler de 500 kişiye ulaşmış durumda. Helal belgesine sahip olan işletme her gün 35 çeşit poğaça çıkarıyor. Bu poğaçalar  sabahın erken saatinde tezgahta yerini saat 10:00’a kadar alıyor sonrasında ertesi günü bekliyorsunuz.
 
secretos-hafiz-mustafa-sekerleme-lokum.jpg
 
55 ÇEŞİT LOKUM TEZGÂHTA
Çeşitleme oldukça geniştir 55 çeşit lokum tezgahta rengarenk  sizlerin karşısına çıkıyor. Narlı Lokum içinde Nar,  Güllü Lokum içinde ise gül yaprakları Çilekli  Lokum içinde ise Çilek bulunuyor.
 
avni-ongurlar,-hafiz-mustafa-sekerleme-cilekli-lokum.jpg
 
Katkı maddesi olmadan lezzetine sağlıklı bir şekilde tadıyorsunuz. Bir de çok özel ama satışı olmayan Keçi boynuzu pekmezi var.  Keçi boynuzu çekirdeği ile öğütülerek yapılıyor. Bu pekmez  sağlık için bire bir.. Astım Bronşit ve Alerjiye çok iyi geldiği söyleniyor. Özellikle vurguluyor Avni Usta az yapılıyor ihtiyacı olduğuna inandığım kişilere şifa olsun bir dua etsinler diye hediye ediyorum diyor.
 
secretos-hafiz-mustafa-sekerleme-lokum-001.jpg
 
 
YILDA 16 MİLYON MÜŞTERİYİ AĞIRLIYORUM
Türkiye’nin 2. Firmasıyız 1. Firması Hacıbekir’dir. Ben Hacıbekirle yıllardır komşuluk yaptım. Ama hiç taklit edilecek ürününü yapmadım. Yılda 16 milyon müşteriyi ağırlıyorum bunun %60 turisttir. İşimizin her zaman başındayız. Sirkeci ve taksim şubelerimiz 24 saat esasına göre çalışır hep açıktır. Gastronomi Turizmine geçmişten günümüze Tatlı ve unlu mamuller ile katkı sağlıyoruz.
 
avni-ongurlar,-hafiz-mustafa,kolombiya-kahvesi,.jpg
 
KAHVE İÇİN İDDİALIYIZ
Yurtdışındaki kahveler neden ünlüdür biliyor musunuz? En iri kahveden çekerler.Türk kahvesi ise elekten geçen en ufak olanıdır. Kahve içeceksiniz para vereceksiniz bir de acı olacak neden? Dünyadaki kahveler ünlüdür. Kolombiya kahvesi, en bilinen kahve türlerinden biridir. Yüksek dağlarda yetişen bu kahve zengin tatlar ve aromalar içerir. Yumuşak ve kakaoya yakın bir tadı vardır. Güney Amerika kökenli bu kahve mayhoşluğu ve ağızda bıraktığı meyvemsi tadıyla gün boyu yanınızda olacaktır. Hafız Mustafa kahve için iddialı mekanlardan biridir.
 
secretos-hafiz-mustafa-sekerleme-lokum-002.jpg
 
150 YILLIK TARİHİ ISPARTA PALAS OTELİ ALDIM
150 yıllık Tarihi Isparta Palas Otel yanı başımızdaydı. Sahipleri geldiler gittiler bana oteli satmak istiyorlardı. Ben otelci değilim ne anlarım otel benim neyime dedim. Geldiler gittiler bana oteli anlattılar ve sonunda ikna ettiler.  Ama  kaç sefer istemem dedim. 
 
avni-ongurlar,-hafiz-mustafa-sekerleme,hafiz-mustafa’nin-mucizeleri,secretos-hafiz-mustafa-001.jpg
 
İKİ ŞEY İÇİN O OTELİ SATIN ALDIM
1.’ncisi  otelde çok eskilerden bir zat kalmış olması. 2’ncisi ise Tapuda Hafız Mustafa adını gördüm. 
Tapuda yazan Hafız Mustafa adı beni otel sahibi yaptı.14 odalı tarihi bir otelim oldu. Topkapı Sarayı, Ayasofya Sultanahmet Camii, Kapalı Çarşı, Mısır Çarşısı, Yerebatan Cistern.St  Sophia bu essiz güzelliklere yürüme mesafesinde bulunuyor. Sirkeci Tramvay durağına sadece 30 metre mesafede olup, Marmaray, Metro ve tramvay hatlarına olan bağlantıları ile ulaşımınızı en kolay ve zahmetsiz şekilde sağlıyorsunuz. Tarihi Isparta Palas Otel’de konaklayanlar Hafız Mustafa’da sabah kahvaltısını yapıyorlar. 
 
avni-ongurlar,-hafiz-mustafa-sekerleme,hafiz-mustafa’nin-mucizeleri,secretos-hafiz-mustafa.jpg
 
İSPANYOL YAZARDAN HAFIZ MUSTAFA TANITIMI
Avni Ongurlar, 3 sene önce İspanyol bir yazar geldi. Ben yeni şube açılışında olduğum için kendisi ile görüşemedim. Bu yazar İspanya’ya giderek Hafız Mustafa’nın mucizeleri (   )adlı 197 sayfalık kitap yazdı. Bizim için çok güzel bir çalışma yapmış katkımız olsun diye kitap satın almak istedik. Kendisine defalarca istek de bulunmama rağmen  bir daha ki baskıya bir daha ki baskıya dediler. Bende artık vaz geçtim yıldım istemekten. Geçen sene Yüzyıllık Markalar Derneği Genel Sekreteri Asude Alkaylı ile görüştüm konuyu kendisine aktardım. Asude Alkaylı aracılığı ile tarafıma imzalı bir kitap geldi. Bu kitap için bizden onay almadıkları için Türkiye’de bulunmuyor. Dünyanın her bir köşesinde bu kitaba ulaşabiliyorlar. Amazon adlı kitap satışı yapılan bir sitede 5,5 pound’a satılıyor. 8’nci baskısı bitmiş 9’ncı baskı basılıyormuş. Ayrıca internetten Hafız Mustafa’nın mucizelerini 4,5 Euro’ya okuyabiliyorsunuz. Birde Hafız Mustafa’nın  Tiyatrosunu yapmışlar onu da seyredebiliyorsunuz. Avni Ongurlar, Francisco Leal Quevedo tekrar Türkiye’ye gelecek ve yine kitap yazacak kendisini Türkiye’de  misafirperverliğimizle çok güzel ağırlayacağız dedi. 
 
HAFIZ MUSTAFA’NIN MUCİZELERİ LİNKİ
 
 
HAFIZ MUSTAFA İLETİŞİM
Sirkeci - Merkez
Hocapasa Mahallesi Muradiye Caddesi No: 51, Sirkeci - Fatih - Istanbul, 34080 Sirkeci Eminönü / Istanbul
Tel:+90 (212) 527 66 54
Fax:+90 (212) 513 36 11
 
Eminönü - Şube
Hobyar Mahallesi Hamidiye Cad. No:84 Bahçekapı Eminönü - İstanbul
Tel:+9 (0212) 513 3610 ‎
 
Sultanahmet - Şube
Divanyolu Cad. No:14 Sultanahmet / İstanbul 34122 İstanbul
Tel:+90(212) 514 90 68
 
Taksim - Şube
Gümüşsuyu Mah. Sıraselviler Cad. No:7/B Beyoğlu - İstanbul
Tel:+90(212) 243 38 47 / 48
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21