• BIST 9129.9
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Dünya Turizmini İzmir’de Keşfedin

Dünya Turizmini İzmir’de Keşfedin
Kültür ve Turizm Bakanlığı “ 9. Erken Rezervasyon Kampanyası” 2017 yılı lansmanı Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi’nde yapılacak

TURİZMİN SESİ


İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık Hizmetleri Tic. A.Ş. ortaklığıyla organize edilen Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, 8-11 Aralık 2016 tarihleri arasında Fuar İzmir’de 10. kez turizmcileri buluşturacak.T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen Travel Turkey İzmir’de, iç turizmin geliştirilmesi amacıyla her yıl uygulanan “Erken Rezervasyon Kampanyası”nın 2017 yılı lansmanı da yapılacak. İlki 2009 yılında uygulanan, iç turizmi canlandırmayı, vatandaşlarımıza avantajlı ödeme sağlamayı ve ülkemize gelen yabancı turistlerin daha uygun ödeme koşulları ile seyahat ettiklerine dair yaygın algıyı değiştirmeyi amaçlayan Erken Rezervasyon Kampanyası, ‘Tatil Herkesin Hakkı’ ve ‘Yerinizi Şimdiden Ayırtın’ sloganları ile devam ediyor.

Bakanlık ile turizm, bankacılık ve ilgili diğer sektör kuruluşlarının katılımı ve işbirliği ile sosyal sorumluluk projesi olarak uygulanan kampanya, özellikle yerli turistten büyük ilgi gördü. Artan talepler nedeniyle her yıl uygulanan kampanya sonucunda, yabancı turist ile yerli turistin tatil ve konaklama ücretleri arasındaki büyük fark ortadan kalktı. Erken rezervasyonla tatil planı yapan Türkler, yurtiçi veya yurtdışında dilediği otelde uygun fiyatlarla konaklama imkanı buldu, yabancı turistlerin Türk turizmine ilgisi arttı. Kampanyanın başladığı 2009 yılında 200 bin yerli turist imkandan yararlanırken, bu rakam 2015’te 3.5 milyona yükseldi. Erken rezervasyon ile avantajlı fiyatlardan yararlanarak tatil yapmayı tercih eden yerli turist sayısı 2016’da 4.2 milyonu buldu.

Sektör Fuardan Umutlu
Travel Turkey İzmir, Türkiye’nin ve değişik ülkelerle bölgelerin turizm zenginliklerini, farklı destinasyonlarını yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına, acentalara, satın alıcılara ve tatil planı yapmakta olan son tüketiciye göstermeyi hedefliyor. Dünyadaki ekonomik ve siyasi gelişmeler nedeniyle zor günler geçiren turizm sektörüne canlılık getirecek fuar, tur operatörleri, seyahat acentaları ve satın alıcıları ile turizm basınını bir araya getirecek. Fuar bünyesinde “B2B Hosted Buyer Programı” adı altında gerçekleştirilen ikili görüşmeler sonucunda yeni iş anlaşmaları yapılacak, sektör güven tazeleyecek. Erken rezervasyon kampanyası ile birlikte, yapılacak iş görüşmelerinin sektörü canlandırması bekleniyor.

Turizm İle Gastronomi Elele
Geçtiğimiz yıl 31 farklı ülkeden 1008 katılımcının yer aldığı ve 64 farklı ülkeden 33 bin 688 kişi tarafından ziyaret edilen fuar kapsamında, Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi de 2. kez gerçekleştirilecek. Travel Turkey İzmir 2016 Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek kongre, dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcilerini bir araya getirerek, Ege kültürünün gastronomi ile ilişkisini ve bu ilişkinin bölge turizminin kalkınmasına etkisinin tartışılacağı bir ortam yaratacak. Travel Turkey İzmir Fuarı’nda belediyeler ve kalkınma ajanslarının bulunduğu A holü 4 gün boyunca halka açık olurken, acente, otel ve operatörlerin yer alacağı B2B holü yalnızca son iki gün son tüketiciye açık olacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21