30 Temmuz 2010 Cuma  
ÇOK OKUNANLAR
FOTO GALERİ
LİNK BANKASI
GAZETE BAŞLIKLARI

PİYASALAR
IMKB
59.867
DOLAR
1,5080
EURO
1,9625
ALTIN
381,03
HAVA DURUMU
İzmir24 / 35 °C
İstanbul25 / 29 °C
Antalya26 / 33 °C
Ankara15 / 36 °C
MAİL LİST
Yazı boyutu 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ÇİN GELENEKSEL BAHAR BAYRAMI

ÇİN GELENEKSEL BAHAR BAYRAMI
2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılında Mutfak Uygulama derslerine başlayan gençler,Öğretim Elemanı Şef Korhan BÜYÜKSUDA eşliğinde harikalar yaratmaya başladı
04 Mart 2010 / 10:45

TURİZMİN SESİ


Bir Ülkenin geleceğini gençler oluşturmaktadır.Gençlerimize vereceğimiz her alandaki eğitim bizleri yarınlara güvenle taşıyacaktır.Ülkemizde de çok yeni olan Gastronomi Eğitimine Okan Üniversitesi yeni açılan Gastronomi Bölümüyle katkı vermektedir.2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılında Mutfak Uygulama derslerine başlayan gençler,Öğretim Elemanı Şef Korhan BÜYÜKSUDA eşliğinde harikalar yaratmaya başladı.Önce hijyen,kesme teknikleri dersleri alarak mutfağa ısınan genç gastronomi öğrencileri daha sonra mönülerini oluşturarak dünya mutfaklarından örneklemeler yapmaya başladı.

10 Mart 2010 ÇARŞAMBA GÜNÜ saat 12.30 'da ÇİN GELENEKSEL BAHAR BAYRAMI VE TÜRK-ÇİN KÜLTÜREL VE SANATSAL AKTİVİTELER GÜNÜ KUTLAMASI

Olarak düşünülen aktiviteye Çin Kültür Müsteşar'ı davet edilerek bir organizasyon gerçekleştirilecektir.Bu organizasyon Gastronomi Bölümü ve Çince Mütercim Tercümanlık Bölümü tarafından yapılacaktır. Gastronomi öğrencileri Çin mutfağından örnek yemekler yapacak Çince Mütercim Tercümanlık Bölüm Öğrencileri de Çin Kültürünü anlatan bir sunum,şiir dinletisi ve şarkı söyliyeceklerdir.Böylece iki kültürün kaynaşması sağlanacaktır.

Aslında 14 şubat 28 şubat arası kutlanan Çin Bahar Bayramının anlamı aile buluşmasıdır.10 Martta bahar bayramı etkinliği olarak ve de Gastronomi Bölümü ile Çince Mütercim Tercümanlık Bölümünün ortak paydada buluşması amacıyla böyle bir program yapılması Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı ve Çince Mütercim Tercümanlık Bölüm Başkanı tarafından planlandı.

Üniversite yönetiminin de desteğiyle bu güzel ve anlamlı buluşma 10 mart çarşamba günü gerçekleşecek.Bahar bayramının Çin Kültüründe anlamı AİLE BULUŞMASI .Amaç buluşma olduğuna göre Okan Ailesinin 2 bölümünün buluşması olarak bu organizasyon adlandırıldı. Gençlerin bu heyecanı şimdiden görülmeye değer.Geleceğin şeflerini yetiştirmede OKAN ÜNİVERSİTESİ'nin çabası gerçekten takdire şayan.Türk Mutfağının tanıtılması için de kolları sıvayan genç şef adaylarını kutluyor ve yeni başarılara atacakları lezzet imzalarını şimdiden bekliyor ve umutlanıyoruz.

Bu haber toplam 767 defa okunmuştur

Etiket(ler): Okan Üniversitesi

Yorumlar
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SİTE İÇİ ARAMA
YAZARLAR
RÖPORTAJ
ÖZEL HABER
VİDEO GALERİ
YORUMLAR
ANALİZ
ANKET
HANGİ OTELE GİDİLİR?
HANGİ OTELE GİDİLİR?
Turizm - Turizm Haberleri - Turizm Beldeleri - Tatil Köyleri - Oteller - Turizm Acenteleri