• BIST 8828.7
  • Altın 2229.822
  • Dolar 32.2881
  • Euro 35.2045
  • İzmir 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin ARALIK 2023 58'ncı Sayısı Yayında 

Bir Türk Fırıncı İlk Kez Dünyanın En İyileriyle Yarışacak

Bir Türk Fırıncı İlk Kez Dünyanın En İyileriyle Yarışacak
Bir Türk fırıncı, alanında dünyanın en prestijli yarışmalarından biri olan Bakery Masters’ta ilk kez Türkiye’yi temsil edecek

TURİZMİN SESİ


Yarışmacının ana sponsoru Lesaffre Turquie, yarışmacı Osman Gündüz’ü tanıtırken,  yarışma süreci hakkında bilgiler paylaştı. Lesaffre Turquie Genel Müdürü Alain Dieval, bünyelerindeki Baking Center ile fırıncılara teknik destek hizmeti sunmanın yanı sıra nitelikli işgücünün artmasına ve sektörün gelişimine katkı sağladıklarını belirterek, “Osman Gündüz bu noktada bizim için büyük önem arz ediyor. Onun kazanacağı başarıyla biz de onur duyacağız” dedi. 

Alanında Türkiye’nin en iyileri arasında olduğunu kanıtlayan Türkiye Fırıncılar Milli Takımı üyesi Osman Gündüz, dünyanın en prestjli şampiyonalarından biri olan Bakery Masters’ta ilk Türk fırıncı olarak Türkiye’yi temsil etmeye hazırlanıyor. 3-6 Şubat 2018 tarihleri arasında Paris’te Europain Show’da düzenlenecek olan şampiyonada “Besleyici Ekmek Yapımı” Kategorisinde yarışacak olan Gündüz, yarışma heyecanını paylaşırken, Türk fırıncısının adını dünyaya duyurmak istediğini söyledi. 

Toplantıya katılan Lesaffre Turquie Genel Müdürü Alain Dieval, Lesaffre Turquie Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Pınar Çakır, Baking Center Direktörü ve Eğitim Koçu Ayten Çalışkan, Eğitim Danışmanı François Brandt ve Osman Gündüz, Bakery Masters Yarışması’na hazırlık süreci ve yarışmanın detayları ile ilgili bilgileri paylaştı. 

Lesaffre Turquie Genel Müdürü Alain Dieval, Lesaffre’ın ana işi olan maya ve ekmekçilik bileşenleri üretiminin yanı sıra sektörün gelişimine katkı sağlamak ve inovatif ürünler ortaya koymak ilkesiyle çok güzel işlere de imza attığını belirterek, şunları söyledi; 

“Bu konuda Lesaffre’ın dünyanın 38 ülkesinde yer alan ve  fırıncılık konusunda dünyanın ilk teknik destek merkezi Baking Center’ları çok önemli bir unsur. Çünkü müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap vermenin sadece kaliteli ürün üretmek demek olmadığını biliyoruz. Yürüttüğümüz tüm faaliyetlerle fırıncılara teknik destek hizmeti sunmanın yanı sıra nitelikli işgücünün artmasına ve sektörün gelişimine katkı sağlıyoruz. Osman Gündüz ile ve daha öncesinde Türkiye Fırıncılar Milli Takımı ile de yollarımız bu noktada kesişti. Sponsorluğunu üstlendiğimiz Osman Gündüz ve bugüne kadar Milli Takım’da ve bu yarışmalarda yer alan bütün Türk fırıncıların, sektör ve yeni ürünler hakkında bakış açılarının oldukça geliştiğine, kendilerini mesleki anlamda da daha iyi bir noktaya taşıma fırsatı yakaladığına inanıyorum. Lesaffre Turquie olarak Osman Gündüz’ü desteklemekten onur ve heyecan duyuyoruz.”   
 
Lesaffre Turquie Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Pınar Çakır da şirketinin bu topraklarda yarattığı istihdam ve Türkiye'de ürettiği ürünlerle ülkeye büyük katkıda bulunmasının yanı sıra Türk fırıncılığının gelişimine harcadığı çabayı vurguladı. 

Çakır, “Lesaffre Turquie olarak Türk fırıncılığının adını dünyaya duyurmak ve ülkemizde fırıncılık mesleğinin gelişimine katkı sağlamak amacıyla bu şampiyonalarda uzun yıllardır yer alan Türkiye Fırıncılar Milli Takımı’nın ana sponsorluğunu ve organizatörlüğünü üstleniyoruz. Osman Gündüz ile de yollarımız bu yarışmalar zincirinin son serisinde kesişti. 2014’te gerçekleştirdiğimiz seçmelerde Türkiye Fırıncılar Milli Takımı’na seçilen Osman Gündüz ilk dünya şampiyonası finalini 2016 yılında Fırıncılık Dünya Şampiyonası’nda yaşadı. Türkiye’yi  dünya kupasında Milli Takımı’mızın bir üyesi olarak temsil eden Osman Gündüz, şimdi Şubat 2018’de Paris’te düzenlenecek Bakery Masters’da bireysel olarak yarışacak ve bu yarışmada ter dökecek ilk Türk fırıncı olacak. Biz de Lesaffre Turquie olarak,  gerek bu aşamaya gelene kadar gerekse Bakery Masters sürecinde Osman Gündüz’ü desteklemekten ve onun sponsoru olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Finalde Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz.” diye konuştu. 

Bakery Masters 2010’da Sanatsal Parça kategorisinde dünya şampiyonu olan François Brandt’tan eğitim alan ve koçu Ayten Çalışkan tarafından yönetilen Osman Gündüz ise önündeki zorlu ama bir o kadar da gururlu süreci Lesaffre Turquie’nin büyük desteğiyle aşacağını ve Paris'te elinden geleni yaparak Türk fırıncısının adını duyuracağına inandığını dile getirdi. Gündüz, “2018’de Paris’te düzenlenecek, dünyanın en iyi fırıncılarının bireysel olarak yarışacağı Bakery Masters’a seçildiğimi öğrenince çok heyecanlandım. Çünkü bir Türk fırıncıyı ilk kez yarışmaya davet ediyorlardı. Şimdi tüm amacım yarışacağım kategoride yer alan diğer 5 kişiyi geride bırakmak için elimden gelenin en iyisini yaparak orada Türk fırıncısının adını bir kez daha duyurmak olacak” dedi.  

DÜNYANIN EN İYİ 6’SININ İÇİNDEYİZ
3-6 Şubat 2018 tarihleri arasında Paris’te Europain Fuarı’nda düzenlenecek olan Bakery Masters’ta 3 ayrı kategoride 18 fırıncı yer alıyor. Osman Gündüz, “Besleyici Ekmek Yapımı” kategorisindeki Tayvan, Japonya, Kanada, Hollanda ve Avustralya’nın en iyi fırıncıları arasından sıyrılarak birincilik için ter dökmeye hazırlanıyor. “Bugünden ilham al, geleceği tasarla” mottosu ile düzenlenen yarışmada Nutritional Bread Making (Besleyici Ekmek Yapımı), Gourmet Baking (Gurme Fırıncılık Ürünleri) ve Artistic Bread Making (Sanatsal Ekmek Yapımı) kategorilerinde en iyi ekmeği yapan fırıncılar bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bakery Masters’ın şampiyonu olacak.
 
Şampiyonaya uzun ve zahmetli bir çalışmanın ardından katılacak olan Osman Gündüz, daha önce Türkiye Fırıncılar Milli Takımı ile 2015 yılında Louis Lesaffre Cup Akdeniz-Afrika Bölgesi Uluslararası Seçmeleri’nde dereceye girebilmek için mücadele etmişti. İstanbul’da bulunan Lesaffre Orta Doğu ve Orta Asya Bölgesi Baking Center’da gerçekleştirilen uluslararası seçmelerde Türk fırıncılar; Cezayir, Fas, Fildişi Sahilleri ve Mauritius’lu fırıncılara karşı yarışıp birinci olarak Paris’teki dünya şampiyonasına katılmaya hak kazanmıştı. Paris'te düzenlenen The Bakery World Cup'ta ise Osman Gündüz'ün de yer aldığı milli takım, Türkiye'nin adını dünyanın en iyi 12 ülkesinin arasına yazdırarak büyük gurur yaşatmıştı. 
 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21