• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İzmir 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2024 61'nci Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Şubat 2024 60'ncı Sayısı Yayında 
  • Turizmin Sesi Dergimizin Ocak 2024 59'ncu Sayısı Yayında 

ACE Of M.I.C.E. Exhibition 2015 Kapılarını Açtı

ACE Of M.I.C.E. Exhibition 2015 Kapılarını Açtı
Kongre, toplantı ve etkinlik (MICE) sektörünün en büyük uluslararası buluşması ACE of M.I.C.E. Exhibition, bu yıl ikinci kez kapılarını açtı
TURİZMİN SESİ

 26-28 Şubat tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde ziyaret edilebilecek fuar boyunca 800’e yakın yerli ve yabancı Hosted Buyer ile ve 25 ülkeden 262 firma katılacak. Çeşitli panel ve seminerlerin düzenleneceği fuar ayrıca sektörün ulusal ve uluslararası ölçekteki duayen isimlerini katılımcılarla buluşturacak.Tüm dünyada hızlı bir yükseliş grafiği izleyen kongre, toplantı ve etkinlik (MICE) sektörünün en büyük uluslararası buluşması ACE of M.I.C.E. Exhibition, bu yıl ikinci kez kapılarını açtı. 26 - 28 Şubat 2015 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek fuar, Türkiye ve dünyadan sektör profesyonellerini buluşturacak. MICE sektörünün bilinirliğini artırmak amacıyla Turizm Medya Grubu ev sahipliğinde, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) desteği ve Tatu Event’in genel koordinasyonunda düzenlenen ACE of M.I.C.E Exhibition, ulusal ve uluslararası MICE profesyonellerini aynı çatı altında topluyor. Toplantı, kongre ve etkinlik sektörünün lider organizasyonu olarak bilinen ACE of M.I.C.E. Exhibition 2015’e İspanya’dan Azerbaycan’a, Avusturya’dan Yunanistan’a 25 ülkeden etkinlik planlayıcıları ve kongre organizatörleri katılıyor. 
 
ACE of M.I.C.E. Exhibition 2015’in açılışı İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin,  THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, TÜRSAB M.I.C.E Komitesi Başkanı Selçuk Boynueğri ve Turizm Medya Grubu Genel Müdürü Volkan Ataman’ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısıyla gerçekleşti. 
 
ace-of-m.i.c.e.-exhibition-2015-,volkan-ataman.jpg
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Turizm Medya Grubu Genel Müdürü Volkan Ataman, dünya ekonomisinde  önemli  bir pazar payına  sahip olan MICE endüstrisinin Türkiye’de her geçen yıl büyümeye devam ettiğini belirterek, “2007 yılından bu yana altyapısını oluşturduğumuz ve geçen yıl ilk kez düzenlediğimiz ACE of M.I.C.E. Exhibition ile Türkiye ve dünyada büyük yankı uyandırdık. Global MICE endüstrisinin en büyük buluşmalarından biri olan ACE of M.I.C.E. Exhibition bu yıl her anlamda daha da güçlü ve donanımlı. Geçen yıl 169 katılımcının yer aldığı fuarımız bu yıl 25 ülkeden 262 katılımcı ile yüzde 41 oranında büyüdü.  Geçen yıl 9 bin 800 ziyaretçiyi ağırladığımız fuarımıza bu yıl 13 binin üzerinde profesyonel ziyaretçi bekliyoruz. Üç ayrı mekanda 108 sponsor firmanın desteği ile gerçekleştirdiğimiz  ACE of M.I.C.E. Exhibition, dünya MICE endüstrisinin lider fuarı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor" dedi.
 
Turizm Medya Grubu Genel Müdürü Volkan Ataman, ayrıca, ACE of M.I.C.E. Exhibition kapsamında Türkiye’nin MICE endüstrisinin pazar hacmi ve gerçek gücünü ortaya koyma açısından dev bir çalışma olan “Kongre, Toplantı ve Etkinlik Sektörü Anket Raporu” anket sonuçlarını da basın toplantısında paylaştı. Anket çalışmasına Türkiye çapındaki 270 ayrı toplantı yönetim firması,  toplantı otelleri, kongre merkezleri ve etkinlik mekanlarından oluşan 194 firmadan kurumsal satın alıcı, uzmanlık dernekleri ve devlet kurumlarından ise 400’ün üzerinde şirket katıldı. 
 
ace-of-m.i.c.e.-exhibition-2015-,basaran-ulusoy.jpg
 
Basın toplantısında konuşan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise Türkiye’nin, kültür turizminde olduğu gibi kongre turizminde de kısa sürede marka ülke haline geldiğini belirterek “İstanbul başta olmak üzere Antalya, Ankara, İzmir, Bursa ve Aydın’da bulunan kongre merkezleri, yıl içinde birbirinden önemli pek çok uluslararası kongreye ev sahipliği yapıyor” dedi. Ulusoy, “Geçtiğimiz 10 yıllık dönemde Türkiye’de düzenlenen büyük kongre sayısında yüzde 254’lük artış yaşandı. 2015 yılı için de şimdiden tüm Türkiye’de 106, İstanbul’da ise 77 adet kongre için tarih alındı ve bu yıl için 49 bin delegenin yeri ayırtıldı bile. Bu başarı hepimizin ve bu başarıda payı olan herkesi tebrik ediyor, Türkiye turizmi için yaptıkları katkılardan dolayı TÜRSAB adına hepsine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
TÜRSAB M.I.C.E Komitesi Başkanı Selçuk Boynueğri şöyle konuştu: “M.I.C.E; TÜRSAB denetiminde, teşvik seyahatleri, toplantılar, kurumsal seyahatler, kongreler ve etkinlik organizasyonlarını ifade eden; ülke ekonomisine kazandırdığı dövizle cari açığımızı dengelemek başta olmak üzere, milli gelirimize verdiği katkı ve binlerce insanımıza sağladığı iş imkanı ile son yıllarda adından sıkça söz ettiren büyük bir endüstri. MICE sektörü, tamamen profesyonellik, tecrübe, titizlik ve takip gerektiren, yaklaşık 50 ayrı iş alanını ayakta tutan çok önemli bir sektör. Ayrıca Ege ve Akdeniz bölgesindeki milyarlarca dolarlık otel ve mekan yatırımının kış aylarında da faaliyetlerine devam edebilmesi ve istihdamını 12 aya çıkarmasındaki en büyük destekçi. Türkiye’nin 2023 hedefinin 50 milyon turist ve 50 milyar dolar gelir elde etmek olduğunu ve dünya genelinde turizm gelirlerinin yüzde 30’a yakınının M.I.C.E. endüstrisinden hedeflendiğini düşünürsek, 2023’te bu rakamın en az 15 milyar dolar olacağını öngörebiliriz.”
 
ACE of M.I.C.E. Exhibition’da bu yıl 800’e yakın yerli ve yabancı Hosted Buyer yer alacak ve birebir görüşmeler eşliğinde yoğun bir işbirliği ağı oluşturulacak. Fuar kapsamında üç gün boyunca pazarlama iletişiminden marka öykülerine, güvenli etkinliklerden tıp kongrelerindeki yeniliklere, markaların etkinliklerle yakaladıkları başarı öykülerine kadar birçok konu, panel ve seminerle tartışılıyor. Fuarda bu yıl ayrıca turizm fakülteleri öğrencilerini sektörle buluşturan çalıştay da yer alıyor. 
 
MICE sektöründe hizmet sunan kurum ve kuruluşlarda daha mükemmele ulaşma arzusu yaratma ve Türk kongre, toplantı ve etkinlik sektörünün bilinirliğini küresel ölçekte artırma hedefiyle bu yıl üçüncü kez düzenlenen ACE of M.I.C.E. Kongre, Toplantı ve Etkinlik Ödülleri, fuarın ikinci günü olan 27 Şubat akşamı 3 bin sektör profesyonelinin katılımıyla Haliç Kongre Merkezi’nde görkemli bir şekilde gerçekleşecek. Toplantı Yönetim Firmaları, Toplantı Destek Firmaları, Oteller ve Etkinlikler olmak üzere dört kategoride, toplam 23 dalda dağıtılan ödüllerin kazananları 19 Aralık’ta 91 Jüri heyetinin katılımıyla gerçekleşen Finalistler Toplantısı’nın yanı sıra halk oylaması ile belirlendi. Eğlencenin bir an dahi durmayacağı ACE of M.I.C.E. Exhibition açılış partisi ise 26 Şubat akşamı binlerce MICE profesyonelini Volkswagen Arena’da düzenlenecek Network Parti ile bir araya getirecek. AME 2015 hakkında ayrıntılı bilgi için www.ameistanbul.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 216 481 51 21